ویزا شنگن

منطقه شینگن دارای بیش از ۴۲۳ میلیون نفر جمعیت و مساحت ۴٬۳۶۸٬۶۹۳ کیلومتر مربع (۱٬۶۸۶٬۷۶۲ مایل مربع) است. روزانه حدود ۱٫۷ میلیون نفر از مرزهای داخلی اروپا برای کار رفت و آمد می‌کنند و در برخی مناطق این افراد یک سوم نیروی کار را تشکیل می‌دهند. هر سال در مجموع ۱٫۳ میلیارد عبور از مرزهای شنگن وجود دارد. ۵۷ میلیون گذرگاه به دلیل حمل و نقل کالا از طریق جاده است که ارزش آن ۲٫۸ تریلیون یورو در سال است.

اخذ ویزای شینگن

قبل از هر چیز باید بدانید که شینگن یک قرارداد است؛ قراردادی که 27 کشور اروپایی آن را امضا کرده‌اند. طبق این قرارداد، مسافران کشورهای هم‌پیمان می‌توانند بدون داشتن ویزا به خاک بقیه کشورها سفر کنند. ویزای شینگن درست مثل یک تیر و چند نشان عمل می‌کند. فرقی نمی‌کند عازم آلمان باشید یا پاریس و اسپانیا. با ویزای شینگن، سفر به تمام این کشورها به‌سادگی هر چه تمام‌تر خواهد بود و همین موضوع، داشتن ویزای شینگن را ارزشمند کرده است.

ویزای شینگن برای کدام کشورهاست؟

در حال حاضر 29 کشور اروپایی عضور شینگن هستند. لیست این کشورها عبارت است از:

اتریش فنلاند ایسلند مالت اسلواکی لیختن اشتاین
بلژیک فرانسه ایتالیا هلند اسلوونیکرواسی
جمهوری چک آلمان لیتوانی نروژاسپانیا رومانی
دانمارک یونان لتونی لهستان سوئد بلغارستان
استونی مجارستان لوکزامبورگ پرتقالسوئیس--------


بر اساس این پیمان، 25 کشور عضو اتحادیه اروپا و 4 کشور عضو انجمن تجارت آزاد اروپا (EFTA) محدوده‌ای به مساحت 4.312.000 کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر 420 میلیون نفر را در بر گرفته‌ و به عنوان مجموعه‌ای واحد عمل می‌کنند.

انواع ویزای شینگن

عموماً هدف از سفر شما نوع ویزای شینگن را تعیین می‌کند. چون هر یک از انواع ویزای شینگن دارای اعتبار متفاوتی است و تعیین‌کننده نحوه و شرایط ورود شما به یک یا چند کشور حوزه شنگن خواهد بود.

به طور کلی ویزای شنگن به 3 دسته کلی زیر تقسیم‌بندی می‌شود:

ویزای اتحادیه شنگن یاUniform Schengen Visa  (USV)

ویزای اعتبار محدود منطقه‌ای یا Limited territorial validity visa  (LTV)

ویزای ملی یا  National Visa

 ویزای اتحادیه شنگن

این نوع از ویزای شنگن در واقع همان مجوز گردشگری اروپا است و دارنده آن این اجازه را دارد تا هر 6 ماه یک‌بار به مدت حداکثر 90 روز به کشورهای عضو اتحادیه شنگن سفر کرده و در آن اقامت داشته باشد؛

به یاد داشته باشید که زمان مجاز اقامت حوزه شنگن از زمان ورود فرد محاسبه می‌شود.

براساس هدف متقاضی از سفر به هر یک از کشورهای این حوزه، این نوع از ویزای شینگن به 3 دسته ویزای A, B, C  تقسیم می‌شود:

 ویزای شنگن تایپ A

یک ویزای ترانزیت فرودگاهی است که تنها به فرد اجازه می‌دهد تا در یکی از فرودگاه‌های حوزه شنگن پرواز خود را تعویض و به کشوری خارج از حوزه شنگن سفر کند. این ویزای شنگن تنها برای استفاده از فرودگاه‌های محدوده شینگن معتبر است و فرد اجازه خروج از فرودگاه را نخواهد داشت.

از این رو T دارنده ویزای ترانزیت شنگن تنها مجاز به توقف و انتظار برای تعویض هواپیما در محدوده ترانزیت فرودگاهی و خروج از این محدوده است.

اگر برای عبور از بیش از یک فرودگاه در محدوده شنگن به ویزای ترانزیت نیاز دارید، دیگر واجد شرایط دریافت این نوع از ویزای شنگن نبوده و باید به جای آن برای ویزای شینگن نرمال تایپ C اقدام کنید.

این بدین خاطر است که بیش از یک پرواز در محدوده شنگن، پروازهای داخلی این حوزه محسوب می‌شود و صرف نظر از دلایل ارائه شده، متقاضی ترانزیت نیازمند دریافت ویزای شنگن نوع C خواهد بود.

در صورتی که بخواهید به ناچار برای تعویض پرواز خود از یک فرودگاه در حوزه شنگن خارج شده و به فرودگاه دیگری در همان کشور بروید، باز هم واجد شرایط دریافت ویزای ترانزیت شینگن نبوده و ملزم به دریافت ویزای شنگن تایپ C هستید.

چنانچه فردی دارای یکی از شرایط زیر باشد، ملزم به دریافت ویزای ترانزیت فرودگاهی نیست:

- دارای ویزای دارای اعتبار حوزه شنگن، اتحادیه اروپا و مناطق اقتصادی اروپا، کانادا، ژاپن و یا آمریکا باشد
- دارای یک مجوز اقامت معتبر صادر شده از حوزه شنگن، اتحادیه اروپا و مناطق اقتصادی EU وEEA ، شهرداری آندورا، کانادا، ژاپن، جمهوری سن مارینو و یا ایالات متحده آمریکا باشد
- دارای یک پاسپورت دیپلماتیک باشد
- عضوی از یک خانواده اتحادیه اروپا  EU، EEA  و یا شهروند سوئیس باشد
- جزو پرسنل پرواز تحت قرارداد کنوانسیون شیکاگو در هواپیمایی بین‌المللی باشد

ویزای شنگن تایپ B

ویزای تایپ B نوع دیگری از ویزای شینگن ترانزیت است که به فرد اجازه می‌دهد تا ظرف حداکثر 5 روز از طریق خودرو و یا قطار از خاک چندین کشور منطقه شنگن عبور کرده و به کشوری در خارج از این حوزه برود.

در صورتی که سفر شما نیازمند ترک محدوده ترانزیت بین‌المللی و ورود به محدوده شنگن باشد (اگر ادامه سفر شما از طریق قطار و یا هواپیما برای صبح بوده و شما نیاز به گذراندن شب و اقامت در هتل دارید)، برای سفر با هواپیما نیز نیاز به ویزای شنگن ترانزیت خواهید داشت.

ویزای شنگن تایپ C

ویزای تایپ C یک مجوز کوتاه ‌مدت برای سفر به حوزه شنگن است و دارنده آن مجاز است تا به اندازه اعتبار ویزا برای اهدافی نظیر گردشگری، رویداد ورزشی، رویداد فرهنگی و بازدید از اقوام در کشورهای عضو اتحادیه شنگن اقامت داشته باشد.

این نوع از ویزای شینگن بسته به اهداف سفر و شرایط متقاضی به 3 دسته زیر تقسیم بندی می‌شود:

ویزای سینگل شنگن یا ویزای یک بار ورود (Single)

ویزای شنگن دوبار ورود  (به ندرت صادر می‌شود)

ویزای شینگن مالتیپل یا چند بار ورود

شرایط اخذ ویزای شینگن

در مبحث شرایط اخذ ویزای شنگن باید به این موضوع توجه کنید که آیا متقاضی از شرایط و معیارهای لازم برای درخواست این مجوز برخوردار است یا خیر؟

در بسیاری از موارد، شرایط اخذ ویزای شینگن در کشورهای این منطقه مشابه یکدیگر بوده و مهمترین عوامل تاثیرگذار در اخذ این ویزا شامل موارد زیر می‌گردد:

- مدارک متقاضی

- شرایط سنی (سفارت‌های اروپایی در قبال افراد مجرد زیر ۳۰ سال که سابقه سفر به اروپا ندارند، سختگیری بیشتری نشان می‌دهند)

- سابقه سفر

- تمکن مالی و موجودی حساب ویزای شینگن (شما ملزم به داشتن بودجه و دارایی مشخصی در بانک برای اثبات پوشش هزینه‌های سفر به حوزه شنگن دارید)

- داشتن سابقه ویزای شنگن (کمتر از 5 سال قبل) یا دعوتنامه معتبر

- به عنوان مثال، متقاضی مجردی که کمتر از 30 سال سن دارد و تاکنون به هیچ کشور اروپایی سفر نکرده است و از سوی دیگر مدارک مالی چندان قانع کننده‌ای نیز ارائه نداده‌ است، اگرچه مشکلی برای درخواست ویزای شینگن ندارد، اما شانس قبولی وی بسیار پایین خواهد بود.

بنابراین، بهتر است پیش از اقدام برای ویزای شنگن، شرایط و مدارک متقاضی به طور کامل بررسی و ارزیابی شود.

- باید قصد از سفر مکرر و یا منظم شما توجیه‌پذیر باشد

- سوابق سفر شما درست و قابل اطمینان باشد؛ دارای انواع ویزا یکپارچه و یا ویزاهای با اعتبار محدود منطقه‌ای و انواع ویزای کشورهای معتبر دنیا باشید

- وضعیت اقتصادی شما در کشور مبدا قابل قبول باشد

- پیش از پایان اعتبار ویزا، قصد واقعی شما از ترک محدوده شنگن توجیه‌پذیر و قابل اثبات باشد

مدارک مورد نیاز ویزای شینگن

مدارک مورد نیاز ویزای شنگن یکی از مهمترین بخش‌های این پروسه است، زیرا پیش از مصاحبه حضوری این مدارک شماست که معرف شما خواهد بود. در واقع، مدارک ارائه شده توسط متقاضی سرنوشت ویزا شدن و یا ریجکت درخواست ویزای شینگن را تعیین می‌کند.

فهرست کلی مدارک مورد نیاز ویزای شنگن به شرح زیر است:

- تکمیل فرم درخواست ویزای شنگن (برای هر متقاضی)

- دو عکس رنگی بیومتریک و مناسب پاسپورت

- اصل و کپی شناسنامه

- پاسپورت با حداقل 6 ماه اعتبار از زمان اتمام سفر، با حداقل 2 صفحه خالی

- مدارک شغلی و استخدام، مدارک و سوابق بیمه تامین اجتماعی

- پرینت گردش حساب مالی 3 ماهه اخیر

- نامه تمکن مالی و موجودی حساب ویزای شینگن

- مدارک ملکی نظیر سند خانه، اجاره‌نامه

- مدارک توجیه کننده هدف از سفر و برنامه سفر دقیق با ذکر جزئیات

- بلیط رفت و برگشت پرواز

- رزرو هتل و یا دعوت‌نامه دوست و یا اقوام به عنوان میزبان در صورت اقامت در مسکن آنها (به همراه کپی پاسپورت و کارت شناسایی میزبان و مدارک اثبات اقامت وی در حوزه شنگن)

اعتبار ویزای شنگن

معمولاً در مقوله مدت اعتبار ویزای شنگن دو تاریخی که با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شود و برای بسیاری از متقاضیان محترم تعریف دقیق و مجزایی ندارد، تاریخ اعتبار ویزای شینگن و تعداد روزهای مجاز اقامت است که در شرایط عادی به ترتیب 6 ماه و 3 ماه هستند.

برای مثال، اگر در اولین روز سپتامبر ویزا شینگن برای فردی صادر شود، وی قادر خواهد بود تا اواخر فوریه سال بعد (180 روز) وارد حوزه شینگن شود.

این 180 روز همانتاریخ اعتبار ویزای شنگن است. اما تعداد روزهای مجاز اقامت بدین معنی است که دارنده ویزای شینگن در این مدت شش ماهه، می‌تواند تا حداکثر 90 روز در کشورهای حوزه شنگن اقامت داشته باشد و موظف است تا پیش از پایان این مهلت 90 روزه حوزه شینگن را ترک کند.

افرادی که سابقه سفر و اقامت در منطقه شنگن را نداشته باشند، کد درج شده بر روی ویزای آنها 1 خواهد بود. این بدین معنی است که با ویزای شنگن اخذ شده تنها قادر به ۱ بار ورود به این منطقه هستند و از سوی دیگر مدت مجاز اقامتشان در حوزه شنگن به جای 90 روز ، تنها 15 روز است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان سفر های دانا تماس بگیرید . 

مشاوره رایگان